Thursday, September 5, 2013

Saat-Saat itu.....

Assalamualaikum Semua....

Diam tak diam, da 35 weeks of pregnancy.. Hari ni cuti... So, nak update story saat2 tau Pregnant tu.. Unbelievable. Believe it. It's real.. hehehehe...

1) On 30th January 2013 - 2 Feb 2013: Fly to Medan with My mum & sister. Masa tu ada discharge warna coklat... 'Period' la kononnye... Sepanjang bercuti tu mmg tak solat la... (5 Weeks)

2) Balik dari medan still ada sikit... then, da stop.... Pastu my breast plak sakit... sakit sangat... Pergi la check kat clinic... da ingat breast cancer plak.... Gi clinic, dr. kate tak sure... tapi since it's related to breast... dia kata baik buat further check up... So, dia refer to Breast Specialist. Minta GL dari opiz and pergi la jumpe dr. pakar di UMSC...  siap tanye Hubby. If breast ni kene remove, u sayang i lagi tak? hihihi... After few checks, Dr. sahkan tak ada apa2.... story to her about the discharge coklat tu... Then, dia buat kesimpulan, kemungkinan besar da keguguran. sakit breast pun tanda-tanda hamil katanye.... (6 Weeks)

Happy sbb x de breast cancer. Sad sbb da gugur. Tapi Cheer Up balik sbb fikir at least i can pregnant.

3) Sakit dekat ari-ari plak.... Bila batuk je sakit... ade skali tu kat kg. Tak boleh berdiri sbb rase senak sangat. Balik KL... try to meet a Dr kat Klinik Qistina. Tap dia asyik tak ada je kt shift malam... balik keje call clinic, staff nurse cakap yg ade dr.ganti.. Lelaki.. Hubby plak mmg suh jumpe Dr. pompuan je... So, asyik la bertangguh2.... (7 Weeks)

Finally, on 11th Feb 2013. Masa tu kat Sunway Pyramid. Hubby cakap why not you do a Pregnancy Test. Huhhhh??? Kan Dr. UMSC tu cakap da gugur... nak check pe lagi??? Ala... gi je la beli katenye.. So, beli la kat Watson... cari yg paling murah.. sbb da slalu sgt bazir duit beli bende tu.. malas da...... As long, menurut perintah Tuanku... hihihihi...

12th Feb 2013. Morning. Subuh. Buat test tanpa ada sedikit harapan pun... tanpa perasaan... Suddenly Two Lines in the house.... Waaaaaaaaa.... Trus gi kejut hubby yg masih tidur.... Can't believe...

Then, hubby pun bangun... dgn muka seposen.. Surprise face but still blurr...On the way to work. Hubby say pls dont be too happy... kite confirmkn after work nanti... if betul ada, Alhamdulillah... if x, redha je... Mungkin hubby tak sanggup tgk kite kecewa... so, jgn terlalu happy kate nye...

Balik keje. Trus Zoom ke Klinik Baba, Jln Kelang Lama. Mula2 dr. just cek based on tarikh last period. Ramai patient lain. So, dia cam x nak scan... ntah camner.. kesian kut tgk muka kiteorg... dia kate let's scan.. and we manage to see the baby... hihihih... even the scan machine is old fashion...



Dr. say still fragile.. sbb baru 8 weeks... Then, again... hubby say pls dont be too happy.... kita doa je byk2... Tapi malam tu dia yg sibuk gi bagitau all the VIPs.... hehehehe...

On weekend. we decided to meet Gynae Dr.Raja from Columbia Asia Puchong. She's knew my PCOS story and she looks stress when i first came in... ye la.. dia bukan pakar infertility... but i still love to ask her sbb gi CAHP ade GL... hehehehe... After i inform about the double line.. she's happy and keep saying Thank You God.. Thank You God... Dlm hati, dia ni tak reti cakap Alhamdulillah ke... hihihihi...

Then, with Scan Machine dia yg canggih cam transformers tu... Dapat la clear picture....



Starting from that day... Start la my routine check up with her until now... and NO Morning Sickness gak. Alhamdulillah. This coming saturday ade check up lagi.. For 36 weeks...  EDD: 5th October 2013.

Setakat hari ni... baru 4 hari MC... yg 2 MC tu.. MC tipu... sbb malas... lagi 1 MC gi Test Pegawai Tadbir DBKL (Stage 1) hihihi... Mengambil kesempatan di atas kesempitan...  yg betul2 MC... Sehari je... sbb kaki ni cramp malam tu.. esok nye sakit nk berjalan...

Begitu la Al kisahnye.... Takut Kecewa.. tapi Tak pernah Berhenti Berharap.. Alhamdulillah...

3 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

    Aaron
    aarongrey112 gmail.com

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete